Ik was best huiverig om te starten met insuline, maar het is me enorm meegevallen!

Over HYPOinzicht

Welkom op de website van HYPOinzicht.

Voor wie is deze website?
HYPOinzicht is een informatieve website voor mensen met diabetes type 2 die net zijn overgestapt op insuline of mogelijk binnenkort gaan overstappen op insuline.

Waarom deze website?
Er bestaat onder mensen met diabetes veel onzekerheid rond insulinebehandeling en hypoglykemieën. Onzekerheden en twijfels rond de diabetesbehandeling zijn vervelend maar kunnen vaak worden weggenomen door goede informatie. Door uzelf te informeren kunt u beter en sneller vaststellen waarover u nog vragen heeft en de beslissingen nemen die nodig zijn om uw behandeling optimaal te laten verlopen.

Wat biedt de website?
Deze website richt zich op twee onderwerpen: insuline en hypoglykemieën. De site biedt informatie, zelftests en praktische tips die u kunnen helpen antwoord te krijgen op uw vragen en u ondersteunen bij het overstappen op en omgaan met insuline. De geboden informatie kan aanleiding geven in gesprek te gaan met uw arts of praktijkondersteuner.

Door wie is deze website ontwikkeld?
De inhoud van deze website is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van het HYPOinzicht-team van het VU medisch centrum onder leiding van professor Frank Snoek in samenwerking met Novo Nordisk en Achmea en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en patiëntervaringen. Opmerkingen en suggesties voor verbetering zijn welkom.

Bronnen:

- Prof. F.J. Snoek en S.M.P.A. Rondags, MSc – VU medisch centrum Amsterdam
- Boekje 'Elke dag diabetes' – Prof F.J. Snoek 
- Algemene diabetes brochures – Novo Nordisk

Delen: